Гвоздика (Syzygium aromaticum) — пряність, яка являє собою висушені бутони тропічного гвоздикового дерева з роду Сізігіум.
Гвоздика має характерний пекучий смак і виразний сильний аромат. Найбільш насичений аромат дає капелюшок бутона, а пекучий присмак зосереджений у черешку. У кулінарії гвоздику використовують для приготування маринадів (овочевих, грибних, фруктових, м’ясних, рідше рибних). Вона входить до складу багатьох сумішей спецій, застосовується у кондитерському, ковбасному та рибоконсервному виробництві.
Гвоздику часто поєднують з корицею для ароматизації тортів, печива, бісквітів та інших солодких виробів.
Також додається у напої — компоти, лікери, сиропи, надаючи їм приємного смаку та глибокого коричневого кольору.
Форма: висушені квіткові бутони зі зморшкуватою поверхнею
Розмір: 20–25 мм завдовжки, 10–12 мм у діаметрі (може бути калібровано за розміром)
Колір: від темно-рудого до темно-каштанового
Смак: пекучий, насичено-пряний
Запах: солодкувато-різкий
| Производитель: | MemorableUA |
| Разновидность | Приправы |
Тэги: Гвоздика - Пряна Спеція Для Випічки І Напоїв купить Гвоздика - Пряна Спеція Для Випічки І Напоїв обзор
Ваш отзыв может быть первым.